50 پرسش و پاسخ در مورد معافيتهاي جديد و كسر خدمت سربازياجراي مصوبات جديد خدمت سربازي پرسشهايي را براي مشمولان و خانوادههايشان مطرح ساخت، سازمان وظيفه عمومي به 50 پرسش درباره مصوبات جديد خدمت سربازي پاسخ داده است.کد خبر: 21638 تاریخ انتشار: 1388/05/31-12:15:37
به گزارش خبرنگار انتظامي فارس، با اجراي مصوبات جديد خدمت وظيفه عمومي و ارائه تسهيلات در ارتباط با معافيت يك فرزند از خانوادهاي كه سه فرزند آن خدمت كرده، معافيت يك فرزند از خانوادهاي كه فرزند ديگرش در حين خدمت فوت كرده، كسر خدمت فرزند ايثارگران و ... پرسشهاي مختلفي از سوي مشمولان و خانوادههاي آنان در ارتباط با شرايط استفاده از اين تسهيلات مطرح شده كه حسب مورد به آن پاسخ داده شده است.
50 پرسش كه در ارتباط با مصوبات جديد خدمات سربازي مطرح شده و كارشناسان سازمان وظيفه عمومي ناجا پس از بررسي سوالات به آنها پاسخ داده اند.
* سوالات مربوط به معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده
- افرادي كه هماكنون در حال حاضر گذراندن خدمت سربازي هستند و شرايط استفاده از معافيت سه فرزند خدمتكرده از يك خانواده را دارند بايد چگونه عمل كنند؟
جواب: يگانهاي خدمتي مجازند با رويت مدارك و مستندات و اخذ تعهد كتبي (غير محضري) سرباز را موقتاً از خدمت ترخيص تا تشريفات دريافت كار پايان خدمت از طريق سازمان وظيفه عمومي پيگيري شود، و يا اينكه اين دسته از افراد همانند ساير متقاضيان ميتوانند با مراجعه به يكي از دفاتر پليس + 10 در شهرستان محل سكونت خود و تهيه مدارك مورد نياز و تكميل پرونده درخواست خود را اعلام كند.
در صورتي كه پس از بررسي مدارك از سوي ردههاي وظيفه عمومي واجد شرايط استفاده از اين معافيت تشخيص داده شدند نامهي ترخيص آنها از خدمت صادر خواهد شد. ضمناً براي اين دسته از افراد كارت پايان خدمت از سوي يگان خدمتي مربوطه در هر يك از نيروهاي مسلح صادر خواهد شد.
- فردي كه متعهد خدمت در نيروهاي مسلح و دستگاه هاي دولتي است و اكنون شرايط استفاده از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده را دارد آيا ميتواند پس از استفعا از تسهيلات فوق استفاده كند؟
جواب: ترخيص افراد متقاضي در حين خدمت صرفاً شامل افرادي ميشود كه در حال خدمت دوره ضرورت هستند و اين موضوع شامل متعهدين خدمت در نيروهاي مسلح و دستگاه هاي دولتي كه در حال انجام تعهد هستند نميشود.ادامه انجام تعهد اين افراد با استعفاي آنها تابع مقررات دستگاه مربوطه است.
- آيا دانشجوي در حال تحصيل هم ميتواند از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده استفاده كند؟
جواب: بله دانشجويان هم مي توانند در صورت واجد شرايط بودن از معافيت مذكور در حين تحصيل استفاده كند.
- فردي كه داراي كارت معافيت پزشكي است و اكنون شرايط استفاده از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده را دارد آيا مي تواند كارت معافيت پزشكي را ابطال كند و از اين معافيت استفاده كند؟
جواب: خير در حال حاضر ابطال كارت معافيت پزشكي براي استفاده از معافيت امكان پذير نيست.
- فردي كه درخواست معافيت پزشكي داده و در خواست وي در حال رسيدگي است آيا ميتواند از درخواست خود منصرف شده و از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده كه شامل حال وي ميشود استفاده كند؟
جواب: تا زماني كه كارت معافيت پزشكي تحويل فرد نشده، سازمان وظيفه عمومي ميتواند بنا به درخواست فرد، كارت معافيت پزشكي را باطل و در صورت واجد شرايط بودن كارت معافيت جديد معافيت يك فرزند از خانوادهاي كه سه فرزند آنها خدمت كرده براي وي صادر كند.
- افرادي كه شرايط استفاده از معافيتهاي جديد را دارند و تاريخ اعزام آنها نزديك است آيا ميتوانند تاريخ اعزام خود را به تاخير بياندازند؟
جواب: اين افراد براي اينكه از نظر غيبت دچار مشكل نشوند، با مراجعه به ردههاي وظيفه عمومي در شهرستان محل سكونت خود، خواسته خود را مطرح و در صورتي كه واجد شرايط استفاده از معافيتهاي جديد شناخته تاريخ اعزام آنها به تعويق خواهد افتاد تا پرونده مسير قانوني خود را طي كند.
- متعهد خدمت در دستگاههاي دولتي و غير دولتي كه به جاي كارت معافيت متعهدين، كارت عفو رهبري دريافت كرده آيا برادرش ميتواند از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده استفاده كند (دو فرزند ديگر خانواده كارت پايان خدمت دارند)؟
جواب: ملاك و مبنا براي استفاده از اين نوع معافيت، دارا بودن كارت پايان خدمت يا كارت معافيت خدمت متعهدين (جايگزين خدمت دوره ضرورت) توسط سه فرزندي خانواده است ليكن اين افراد با ارائه گواهي پايان تعهد از سوي دستگاه مربوطه به عنوان يكي از افراد خدمت كرده محسوب ميشوند.
- اگر خواهر مشمول از سپاه دانش قديم كارت پايان خدمت داشته باشد آيا جزو يك فرزند خدمت كرده محسوب ميشود؟
جواب: خدمت سربازي فرزندان اناث خانواده كه خدمت سربازي را قبل از انقلاب انجام داده و داراي كارت پايان خدمت هستند. به عنوان يكي از سه فرزند خدمت كرده قابل احتساب بوده و فرزند چهارم خانواده برابر مقررات مي تواند از معافيت بهره مند شود.
- اگر فردي كه داراي كارت پايان خدمت يا كارت معافيت خدمت متعهدين بوده و اكنون در قيد حيات نميباشد آيا برادر چهارم او ميتواند از معافيت سه فرزند خدمت كرده استفاده كند؟
جواب: امكان استفاده از كارت متعهدين با كارت پايان خدمت فرزندان فوت شده از يك خانواده نيز ميسر است، در صورتي كه برادر چهارم يا پنجم واجد ساير شرايط اعلام شده براي استفاده از معافيت جديد باشد.
- اگر پدري داراي دو همسر و از هر همسر داراي فرزند بوده و هم اكنون در قيد حيات نيست، براي استفاده از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده، رضايت كدام همسر (يعني كدام مادر) ملاك عمل است؟
جواب: حق تقدم و اولويت با مادري است كه تعداد بيشتري از فرزندان او خدمت دوره ضرورت را انجام داده باشند و در صورت برابر بودن تعداد فرزند خدمت كرده، حق تقدم با فرزندي است كه سن بيشتري دارد مگر اينكه دو مادر محضري توافق كنند كه فرزند كوچكتر از اين معافيت استفاده كند.
- آيا شرايط سني براي استفاده از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده ملاك عمل است؟
جواب: رسيدگي به وضعيت افرادي كه به سن مشموليت ميرسند در صورت واجد شرايط بودن، بلامانع است كه با اين ملاحظه در سال جاري متولدين سال 1370 در صورت دارا بودن شرايط مجاز به استفاده از اين تسهيلات هستند.
- اگر يكي از فرزندان خانواده خدمت دوره ضرورت را انجام داده و دو فرزند ديگر خانواده نيز در حال انجام خدمت باشند آيا فرزند چهارم خانواده كه در سن مشموليت است مي تواند از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده بهره مند شود؟
جواب: در صورتي كه يكي از افراد خانواده خدمت دوره ضرورت را انجام داده و در حال حاضر دو برادر ديگرش در حال خدمت سربازي هستند، فرزند چهارم خانواده در صورت مشمول بودن به شرط آنكه حداقل يك سال از مدت خدمت دوره ضرورت دو برادرش سپري شده باشد ميتواند از اين تسهيلات بهره مند شود.
- در صورتي كه دو فرزند خانواده دوره ضرورت را انجام داده و فرزند سوم در حين خدمت به دليل قبولي در دانشگاه از خدمت ترخيص شده و فرزند چهارم نيز در حال انجام خدمت باشد، آيا فرزند سوم دانشجو ميتواند از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده استفاده كند؟
جواب: در صورتيكه دو فرزند خانواده خدمت دوره ضرورت را سپري كرده و فرزند سوم آنها مدتي از خدمت دوره ضرورت را انجام داده و سپس از خدمت ترخيص و از معافيت تحصيلي در حال حاضر بهرهمند باشد و فرزند چهارم خانواده در حال خدمت سربازي باشد - در صورت طي شدن حداقل يك سال از خدمت سربازي فرزند چهارم - فرزند سوم آنها دانشجو ميتواند از كارت پايان خدمت با درج مدتي كه خدمت دوره ضرورت را انجام داده بهرهمند شود.
- آيا فرزندان خانوادهاي كه قبلاً از تسهيلات معافيت دو برادري استفاده كردهاند ميتواند از تسهيلات جديد معافيت سه فرزندي خدمت كرده از يك خانواده استفاده كنند؟
جواب: بله، ملاك استفاده از معافيت جديد انجام خدمت از سوي سه فرزند خانواده ميباشد. بنابراين استفاده از معافيت دو برادري در گذشته محدوديتي براي استفاده از معافيت جديد (معافيت يك فرزند از خانواده اي كه سه فرزند آن خدمت كرده ) ايجاد نميكند منظور از معافيت دو برادري كه طي سالهاي 75 تا 77 به اجرا درآمده اين است كه چنانچه فرد مشمولي در موعد اعزام قانوني اعزام به خدمت سربازي داراي برادر ديگر در حين خدمت بود، از انجام خدمت سربازي تحت عنوان معافيت دو برادري معاف شده باشد.
- كاركنان متعهد نظامي كه پس از انجام دو سال تعهد خدمت فوت كردهاند آيا سوابق خدمتي آنها جايگزين خدمت دوره ضرورت محسوب ميشود؟
جواب: مدت خدمت كاركنان متعهد نظامي كه پس از دو سال انجام تعهد فوت كرده باشند پس از ارائه گواهي از سازمان مربوطه در قالب مقررات جديد به عنوان يك فرزند خدمت كرده قابل احتساب است.
- در صورت فوت پدر و مادر و عدم حضور قيم، كدام يك از فرزندان خانواده ميتوانند از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده استفاده كنند؟
جواب: در صورت وجود دو يا چند برادر واجد شرايط در يك خانواده براي استفاده از تسهيلات در صورت فوت پدر و مادر و عدم حضور قيم برادر بزرگتر از نظر سني در اولويت استفاده از تسهيلات ميباشد و در صورت توافق او با ارائه گواهي محضري استفاده از تسهيلات معافيت توسط برادران كوچكتر خانواده كه مشول باشند بلامانع است.
- مشمولي كه دو برادرش خدمت كردهاند و برادر سوم او در حال خدمت است اما مدت خدمتش به يك سال نرسيده است آيا ميتواند تا زماني كه خدمت برادرش به يكسال برسد وارد غيبت شود؟
جواب: براي بهرهمندي مشمول متقاضي فرزند چهارم از معافيت در صورتي كه فرزند سوم خانواده در حال خدمت سربازي باشد و مدت خدمت او به يك سال نرسيده باشد بعد از تاريخ اول خرداد سال 88 نبايستي وارد غيبت شود و با اين شرايط تاريخ اعزام وي تا زماني كه مدت خدمت برادرش به يك سال برسد قابل تمديد است.
- خانواده كه داراي چهار فرزند است و سه فرزند آن دوره خدمت ضرورت را انجام دادهاند آيا براي معافيت فرزند چهارم ارائه رضايتنامه پدر يا مادر لازم است؟
جواب: در صورتيكه فرزند چهارم خانواده واجد شرايط باشد و فرزند ذكور ديگري در خانواده وجود نداشته باشد و يا اينكه تا پايان سال 1389 فرزند ذكور ديگر خانواده مشمول مقررات خدمت وظيفه عمومي نشود ارائه رضايتنامه از پدر يا مادري ضروري نيست.
- آيا سربازان فراري كه واجد شرايط استفاده از معافيت سه فرزند حكومت كرده از يك خانواده ميباشند ميتوانند از اين تسهيلات استفاده كنند؟
جواب: سربازاني كه تا پايان سال 86 مرتكب فرار شدهاند مورد عفو مقام معظم رهبري و فرمانده كل قوا قرار گرفتهاند كه بنا به گواهي يگان مربوطه در شمول مقررات قرار ميگيرند. ليكن در مورد بقيه سربازان فراري ابتدا بايد به جرم فرار آنها توسط محاكمه قضايي رسيدگي و پس از صدور حكم و تحمل كيفر، وي ميتواند از تسهيلات مزبور بهرهمند شود.
- اگر فرزند سوم خانواده در حين انجام خدمت اقدام به فرار كند، آيا فرزند چهارم ميتواند از معافيت سه فرزند خدمت كرده استفاده كند؟
جواب: در صورتيكه فرزند سوم خانواده در حال انجام خدمت سربازي بوده و پس از اتمام يك سال از خدمت، فرار كرده باشد تا زمانيكه به جرم فرار وي توسط محاكم قضايي رسيدگي نشود و كيفر مربوط را تحمل نكند فرزند چهارم خانواده نميتواند از تسهيلات بهره مند شود.
- اگر در خانواده دو فرزند خدمت سربازي را انجام داده و فرزند سوم نيز پس از انجام يكسال خدمت به دليل قبولي در دانشگاه از خدمت ترخيص شده باشد آيا فرزند چهارم مي تواند از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده استفاده كند؟
جواب: در صورتيكه دو فرزند خانواده خدمت دوره ضرورت را گذارنده باشند و فرزند سوم خانواده پس از انجام بيش از يكسال خدمت، بدليل پذيرفته شدن در دانشگاه از خدمت ترخيص و در حال حاضر از معافيت تحصيلي استفاده باشد، سوابق خدمتي او به عنوان يك فرزند خدمت كرده قابل محاسبه است و فرزند چهارم خانواده ميتواند از معافيت مذكور بهره مند شود.
- اگر فرزند خانوادهاي به شهادت رسيده و يا جانباز و رزمنده داراي سابقه جبهه باشد آيا سابقه رزمندگي يا جانبازي او جايگزين دوره ضرورت محسوب ميشود يعني به عنوان يك فرزند خدمت كرده محاسبه ميشود؟
جواب: در صورتي كه فرزند يك خانواده به شهادت رسيده يا جانباز و يا رزمنده باشد و قبلاً از تسهيلات ايثارگري خود يا فرزندانش استفاده كرده باشند فقط در صورتي كه كادر نيروهاي مسلح و يا متعهد به سازمانهاي مربوط بوده باشد مدت سابقه خدمت او برابر مقررات تعيين شده به عنوان يكي از سه فرزند خدمت كرده محسوب و براي استفاده فرزند چهارم خانواده از تسهيلات جديد قابل احتساب خواهد بود.
- پدري كه داراي دو همسر بوده و از هر كدام صاحب سه فرزند ذكور است، در صورتي كه از فرزندان هر همسر دو فرزند خدمت سربازي را انجام داده و فرزند سوم آنها خدمت نكرده باشد، در صورت فوت پدر كدام يك از فرزندان سوم وي از اين دو همسر ميتوانند از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده استفاده كند؟
جواب: در صورتيكه كه پدر خانواده داراي دو همسر بوده و از فرزندان ذكور هر همسر دو نفر خدمت دوره ضرورت را طي كرده باشند و فرزند ذكور سوم اين دو همسر خدمت نكرده باشد و پدر نيز در قيد حيات نباشد. با توافق 2 مادر كه بايد بصورت محضري ارائه شود و مدارك آن ارائه شود يكي از فرزندان سوم اين دو خانواده ميتوانند از تسهيلات بهره مند شوند و در صورت عدم توافق، فرزند بزرگتر در اولويت بهرهمندي از تسهيلات است.
- آيا كساني كه قبلاً از يك نوع معافيت مثلاً معافيت پزشكي يا كفالت يا هر نوع معافيت ديگر برخوردار شده و داراي كارت معافيت ميباشند و اكنون نيز شرايط بهره مندي از معافيت سه فرزند خدمت كرده از يك خانواده را دار هستند مي توانند از معافيت جديد استفاده كنند؟
جواب: فرزندان ذكور خانوادهها كه به هر شكل قبلاً از انواع معافيت ها بهرهمند و كارت معافيت دريافت كردهاند براي استفاده از تسهيلات جديد نميتوانند كارت معافيت خود را ابطال كنند.
- سربازي كه بيش از يك سال خدمت كرده و در حين خدمت فوت كرده و فوت وي به عنوان فوت قيود خدمتي محسوب نميشود آيا مدت خدمت او به عنوان خدمت كامل محاسبه مي شود؟ (يعني برادر ديگرش ميتواند از تسهيلات جديد در مورد معافيت چهار برادري استفاده كند)
جواب: بله، اين دسته از افراد به عنوان يك فرزند خدمت كرده محسوب ميشوند به شرطي كه گواهي فوت مورد تائيد يگان خدمتي ارائه كنند ضمناً مواردي مانند خودزني و خودكشي مشمول اين تسهيلات نميشود.
- كسي كه متعهد خدمت در دستگاههاي دولتي غير نظامي است و پس از گذشت دو سال فوت كرده آيا مدت خدمت او قابل محاسبه است؟ (يعني برادرش مي تواند از تسهيلات جديد در مورد معافيت چهار برادري استفاده كند.)
جواب: بله اين دسته از افراد به عنوان يك فرزند خدمت كرده محسوب ميشوند و در صورت ارائه گواهي فوت مورد تائيد سازمان مربوطه، مي توان از تسهيلات جديد يعني معافيت يك فرزند از خانوادهاي كه سه فرزند آن خدمت كرده استفاده كرد. البته مواردي مانند خود زني و خودكشي مشمول اين تسهيلات نمي شود.
- خانمي كه دو همسر داشته و هر دو همسر او فوت كردهاند و از هر همسر صاحب دو فرزند است كه دو فرزند وي از همسر اول خدمت كرده اند و يك فرزند از همسر دوم وي نيز خدمت كرده است آيا ميتواند فرزند چهارمش (يعني فرزند دوم از همسر دوم) را برابر مقررات جديد در مورد معافيت چهار برادري معاف كند؟
جواب: خير، ملاك محاسبه، فرزندان منتسب به پدر بر اساس مندرج در شناسنامه پدر است.
- مشمولي كه واجد شرايط بهره مندي از معافيت چهار برادري است ليكن يك يا بيشتر از يك برادر وي به دليل اختلافات خانوادگي يا هر دليل ديگر از تحويل كارت پايان خدمت خود به او امتناع ميكنند اين فرد چگونه ميتواند از تسهيلات جديد (معافيت يك فرزند از خانوادهاي كه سه فرزند آن خدمت كرده) بهره مند شود؟
جواب: در اينگونه موارد رضايت 3فرزند خدمت كرده براي بهرهمندي فرزند چهارم از معافيت شرط نيست. در صورتي كه اطمينان حاصل شود كه سه فرزند خانواده خدمت كردهاند و اين وضعيت از طريق استعلام از يگانهاي خدمتي مربوطه احراز شود، فرزند چهارم خانواده ميتواند از معافيت استفاده كند.
- نظامياني كه از طريق دانشكدههاي افسري وارد نيروهاي مسلح ميشوند شروع تعهد به خدمت آنان يا خدمت رسمي آنان از چه زماني محاسبه ميشود. آيا دوره دانشجويي يا آموزشي آنها جزء مدت تعهد خدمت محاسبه ميشود؟
جواب: ملاك محاسبه، حداقل دو سال خدمت از زمان نيل به اولين درجه و ورود رسمي فرد به خدمت است. بنابراين دوره تحصيلي و آموزشي جزء مدت تعهد خدمت محاسبه نميشود.
- افرادي كه با داشتن يك نوع از معافيتها به استخدام نيروهاي مسلح در مي آيند آيا سابقه خدمتي آنها به عنوان يك فرزند خدمت كرده قابل محاسبه است؟
جواب: بله، افرادي كه بيش از دو سال سابقه خدمت در نيروهاي مسلح دارند، خدمت آنها استمرار دارد، مدت خدمت آنان به عنوان يك فرد خدمت كرده قابل محاسبه است و داشتن كارت معافيت قبل از استخدام مانع برخورداري از اين تسهيلات نيست.
- با توجه به اينكه افراد بالاي 18 سال نياز به قيم ندارند، لذا در صورتي فوت پدر و مادر ، موضوع تعيين قيم در بحث اعلام رضايت براي معافيت فرزند چهارم يا پنجم چگونه عمل ميشود؟
جواب: در اينگونه موارد كه تعيين قيم امكان پذير نيست، برادر بزرگتر از نظر سني در اولويت استفاده از تسهيلات جديد (معافيت يك فرزند از خانواده كه سه فرزند آن خدمت كرده) است و در صورت رضايت برادر بزرگتر كه ميبايست به صورت محضري گواهي شود برادر كوچكتر او مي تواند از اين معافيت استفاده كند.
- فردي كه پس از گذشته يك سال از خدمت سربازي حائز يكي از معافيتها جانبازي و پزشكي شده باشد آيا مدت خدمت وي به عنوان يك فرد خدمت كرده محاسبه مي شود؟ يعني برادرش ميتواند از تسهيلات جديد در مورد معافيت سه فرزند خدمت كرده استفاده كند؟
جواب: بله فردي كه پس از انجام يك سال خدمت سربازي يا دو سال تعهد خدمت در دستگاهها جانباز يا معلول يا بيمار شده و كارت جانبازي و يا معافيت پزشكي دريافت كرده باشد و سوابق خدمتي وي به عنوان يك فرزند خدمت كرده قابل محاسبه است.
- اگر سربازي پس از چند ماه خدمت سربازي كمتر از يك سال و پس از استفاده از تسهيلات كسر خدمت جبهه و جانبازي پدر، كارت پايان خدمت دريافت كند، آيا به عنوان يك فرزند خدمت كرده محسوب ميشود؟
جواب: ملاك بهرهمندي از تسهيلات جديد در مورد معافيت يك فرزند از خانوادهاي كه سه فرزند آن خدمت كرده داشتن كارت پايان خدمت است ليكن اگر اين افراد بيش از يك سال خدمت كرده سپس با استفاده از تسهيلات كسر خدمت جبهه يا جانبازي كارت پايان خدمت دريافت كرده باشند به عنوان فرزند خدمت كرده تلقي ميشود.
- آيا پرسنل زن شاغل در نيروهاي مسلح به عنوان يك فرزند خدمت كرده محسوب ميشوند و برادرش ميتواند از تسهيلات جديد (معافيت يك فرزند از خانوادهاي كه سه فرزند آن خدمت كرده استفاده كند؟
جواب: خير، اين تسهيلات شامل پرسنل زن شاغل در نيروهاي مسلح يا زناني كه متعهد خدمت در دستگاههاي غيرنظامي هستند، نيست. چون ملاك در انجام خدمت براي استفاده از اين تسهيلات، خدمت به عنوان جايگزين دوره ضرورت بوده و زنان، خدمت دوره ضرورت ندارد.
- مشمولي كه واجد شرايط بهرهمندي از معافيت سه فرزند خدمت كرده است ليكن كارت پايان خدمت يك برادر وي به دليل فوتايشان، مفقوده شده و امكان صدور كارت المثني نيز نميباشد چگونه ميتواند از اين تسهيلات بهرهمند شود؟
جواب: اين فرد با دريافت گواهي انجام خدمت از يگان خدمتي برادر خود ميتواند نسبت به تشكيل پرونده در يكي از دفاتر پليس +10 براي بهرهمندي از معافيت فوق اقدام كند ليكن صدور كارت معافيت منوط به انجام استعلام و دريافت تائيديه از يگان خدمتي برادر مشمول خواهد بود. اقدام در اين موارد به تاريخ اول مهر سال 88 به بعد موكول شده است. در صورتي كه فرد متقاضي در حال انجام خدمت است با ارائه گواهي اوليه و تشكيل پرونده و تكميل فرم تعهد نامه مربوطه از خدمت ترخيص ليكن صدور كارت پايان خدمت منوط به تكميل پرونده (استعلام از يگان خدمتي و دريافت تائيديه) خواهد بود.
- آيا سربازاني كه در حال خدمت شهيد شدهاند سوابق خدمتي آنها به عنوان يك فرد خدمت كرده محاسبه مي شود؟
جواب: بله، سربازاني كه پس از يك سال خدمت سربازي، در حين خدمت شهيد شده باشند، علاوه بر بهرهمندي فرزند يا برادر آنان از تسهيلات ايثارگري، سابقه خدمتي آنها نيز به عنوان يكي از سه فرزند خدمت كرده قابل محاسبه است.
- مشمول يا سربازي كه واجد شرايط بهرهمندي از معافيت سه فرزند خدمت كرده است اما كارت پايان خدمت يك يا بيشتر از يك برادر وي مفقوده شده و صدور كارت المثني نيز در كوتاه مدت امكانپذير نيست، در اين گونه موارد چگونه عمل ميشود؟
جواب: اين دسته از مشمولان با دريافت گواهي انجام خدمت از يگان خدمتي برادر خود ميتوانند نسبت به تشكيل پرونده در يكي از دفاتر پليس + 10 براي بهرهمندي از معافيت فوق اقدام كند، ليكن صدور كارت معافيت منوط به انجام استعلام و دريافت تاييديه از يگان خدمتي برادر يا برادران مشمول خواهد بود.
در صورتي كه افراد متقاضي، در حال انجام خدمت سربازي باشند پس از ارائه گواهي و تشكيل پرونده در يكي از دفاتر پليس + 10 و تكميل فرم تعهدنامه، از خدمت ترخيص شده ليكن صدور كارت پايان خدمت منوط به تكميل پرونده (استعلام از يگان خدمتي و دريافت تائيديه) ميباشد.
در هر صورت بررسي نهايي براي صدور كارت معافيت يا پايان خدمت براي اين دسته از افراد از تاريخ اول مهر سال 88 به بعد انجام خواهد شد.
- اگر فردي كه خواهان استفاده از معافيت سه فرزند خدمت كرده است در خارج از كشور باشد به چه نحو رسيدگي ميشود؟
جواب: فردي كه در خارج از كشور است ميتواند با ا